Lintje+voor+heemraad+Naaktgeboren
Nieuws
© NVT

Lintje voor heemraad Naaktgeboren

Heemraad Jaap Naaktgeboren bij waterschap Zuiderzeeland is benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naaktgeboren kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder bij zijn afscheid van de algemene vergadering van Zuiderzeeland.

Naaktgeboren (70) was sinds 1987 lid van het algemeen bestuur van het waterschap Noordoostpolder. Na de fusie met heemraadschap Fleverwaard in 2000, waaruit Waterschap Zuiderzeeland ontstond, werd hij gekozen als lid van het algemeen bestuur.

Inzet

Vanaf 2005 bekleedde Naaktgeboren de functie van heemraad in het dagelijks bestuur van Zuiderzeeland. Daarbij zette hij zich in voor een goed watersysteem in het beheergebied van het waterschap, in het bijzonder de Noordoostpolder.

Naaktgeboren bezette een bestuurszetel namens de categorie Ongebouwd. Naast zijn inzet voor het waterschap, zette hij zich ook jarenlang in voor het verenigingsleven in de Noordoostpolder, met name in zijn woonplaats Tollebeek.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer