In+EU+meer+oog+voor+welzijn+varkens
Nieuws
© Annechien ten Have - Mellema

In EU meer oog voor welzijn varkens

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en de ministers van Landbouw van Duitsland en Denemarken zetten dierenwelzijn steviger op de EU-agenda. Samen met Zweden ondertekenden zij op de internationale top ‘Improving pig welfare - what are the ways forward’ een verklaring om het welzijn in de EU beter te borgen.

Belangrijke punten uit de verklaring zijn stoppen met castreren en als daarnaar moet worden uitgeweken dan uitsluitend verdoofd en met pijnstilling, groepshuisvesting bij de dragende zeugen, bewegingsruimte voor lacterende zeugen en inzet om op een verantwoorde manier te stoppen met couperen.

Niet nieuw

‘Die onderwerpen zijn niet nieuw, maar wij zijn blij met de inzet van Dijksma en haar Europese collega’s om de zaken op EU-niveau te regelen. Uit concurrentieoogpunt is een gelijk Europees speelveld noodzakelijk’, reageert Mark Tijssen van LTO Varkenshouderij.

Meer zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer