Miljoenen+voor+waterbeheer+Noord%2DHolland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Miljoenen voor waterbeheer Noord-Holland

Voor agrarisch natuur- en waterbeheer in Noord-Holland is de komende zes jaar 37,3 miljoen euro subsidie beschikbaar. Dit staat in het Natuurbeheerplan voor 2016, dat provincie Noord-Holland heeft vastgesteld.

De komende zes jaar is voor collectief agrarisch natuurbeheer 32,8 miljoen euro beschikbaar en voor het eerst ook 4,5 miljoen euro voor collectief agrarisch waterbeheer.

De waterbeheersubsidies worden via de provincie betaald door de waterschappen in Noord-Holland: Hollands Noorderkwartier, Rijnland en Amstel, Gooi en Vecht en door de Europese Unie. De EU financiert de helft.

Zuiveren

De subsidies voor waterbeheer kunnen boeren gebruiken voor het aanleggen van riet om water te zuiveren dat naar een sloot loopt of de bodemstructuur verbeteren, zodat die meer water kan vasthouden.

Met de subsidies voor het versterken van de natuur kunnen boeren hun percelen bijvoorbeeld aantrekkelijker maken voor weidevogels.

Collectief

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 juni tot en met 30 juni. Dit kan alleen via een agrarisch collectief subsidie en niet meer individueel.

In het Natuurbeheerplan heeft provincie Noord-Holland omschreven wat de natuurdoelen zijn en voor welke percelen natuurbeherende organisaties, agrariërs en andere grondeigenaren subsidies kunnen aanvragen.

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer