Bouwmeester%2DStegink+weer+sterk+in+Lochem
Nieuws
© nieuwe oogst

Bouwmeester-Stegink weer sterk in Lochem

Net als vorig jaar wist melkveebedrijf Bouwmeester-Stegink zaterdag te schitteren op de wintershow in de eigen woonplaats Lochem. Het bedrijf eiste vier van de zes indviduele titels op. Ook leverde het bedrijf de beste zwartbonte bedrijfscollectie.

Drie van die titels werden gewonnen bij zwartbont. Zo won Windbrook-telg Nijkamp Alie 131 bij de vaarzen, waar Gold Chip-nazaat Holbra Chica van maatschap Holmer-Hesselink uit het Gelderse Laren de reservetitel opeiste.

In de middengroep won Bouwmeester-Stegink met La Presentation Denzel-dochter Nijkamp Roza 125, voor Corrie 76 (V. R-E-W Seaver) van rundveefokbedrijf Wolsink in Ruurlo.

De titel bij de oudere koeien was voor CB Allen dochter Nijkamp Frida 75 van Bouwmeester-Stegink. Hier was de reservetitel voor stalgenote Utah (V. Champion).

Roodbont

Daarmee hield de zegenreeks van Bouwmeester-Stegink nog niet op. Bij de roodbonte vaarzen was de titel voor Fidelity-telk Nijkamp Roa 84. Ze bleef daarbij Apina Curtis-dochter Betsie 81 van maatschap Ten Have-Wolters uit Harreveld voor.

In de middenklasse roodbont was de titel voor Crackholm Secure Red-dochter Geertje 409 van Henk Oudenampsen uit Laren. Hier was de reservetitel voor Hoda 33, de Savard-nazaat van Bert-Wim en Gera Hofmeijer-Woestenenk uit Lochem.

’t Laar Ilona 7 (V. Thunder van de Wilg) van VOF Ludden-Heijink uit Almen won de titel bij de oudere roodbonten. Hier was de reservetitel voor Holbra Ella 1 (V. Savard) van maatschap Holmer-Hesselink uit Laren (Gld). Deze maatschap leverde ook de beste bedrijfsgroep roodbont.

Rendementsbokaal

Verder was er een eervolle vermelding voor de roodbonte Stadel-telg Josefien 26 van maatschap Harkink-Sleumer uit Lochem. Deze koe kreeg, met een levensproductie van 7813 kilo vet en eiwit, de rendementsbokaal. Een prijs voor de koe met de hoogste levensproductie op de keuring.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer