Bijvriendelijke Bee Deals maatregelen

Om bijen van voldoende voedsel te voorzien, hebben partners in voedings- en waterketens het initiatief Bee Deals gelanceerd.

Bijvriendelijke+Bee+Deals+maatregelen
© Nieuwe Oogst

Het gaat om bijvriendelijke maatregelen. Ter ondersteuning heeft CLM Onderzoek en Advies een set toolkaarten over goede bijenpraktijken gemaakt.

Voorbeelden zijn goed maaibeheer, de voordelen van kruidenrijk grasland en de ideale huisvesting van honing- en wilde bijen. Deze toolkaarten zijn online beschikbaar.

Boomgaarden

Zo gaan fruittelers bloemen zaaien in en om hun boomgaard, bloeiende struiken planten in hun windkering en voorzichtiger om met voor bijen schadelijke gewasbeschermingsmiddelen.

Afzetorganisatie The Greenery en Jumbo Supermarkten gaan hun afnemers en klanten informeren over bijvriendelijke maatregelen. Hetzelfde doen de telers van Willem & Drees en Sodexo in de bedrijfsrestaurants.

Drinkwaterbedrijf

Partijen in de waterketens, zoals drinkwaterbedrijf Brabant Water en de waterschappen Aa en Maas, De Dommel en Brabantse Delta, verschillende gemeenten en boeren maken afspraken over ieders acties voor de bijen, zoals de aanleg van bloemrijke stroken.

Bee Deals is een initiatief van CLM samen met bedrijven in de voedsel- en waterketens om bijvriendelijke maatregelen in de bedrijfsvoering in te voeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer