Marktplaats+voor+vraag+en+aanbod+bijen
Nieuws
© PRI

Marktplaats voor vraag en aanbod bijen

Voor de vraag en aanbod van bijenvolken is vanaf deze week op internet een speciale Marktplaats beschikbaar via de website van BijenkennisNET.

Deze Marktplaats is een initiatief van LTO samen met de NBV (Nederlandse Bijenhoudersvereniging) en is te vinden op het internetplatform BijenkennisNET.

In een toelichting vertelt projectleider Gré de Groot van Projecten LTO Noord dat de Markplaats als doel heeft om imkers en landbouwers op een snelle en eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen.

'Imkers bieden hun bijenvolken aan en tuinders of akkerbouwers bestellen de bijenvolken voor de bestuiving van hun gewassen', aldus De Groot.

Eerste advertenties

De eerste advertenties zijn woensdag geplaatst op de Marktplaats. Het is de bedoeling dat de imkers en landbouwers onderling een prijs overeenkomen voor het plaatsen van de bijenvolken..

Overigens is het project BijenkennisNET inmiddels beëindigd. De bijbehorende website met informatie over bijen en de bijenhouderij blijft wel actief en dat geldt ook voor de samenwerking tussen LTO en de NBV.

De NBV neemt de onderhoud van de website voor zijn rekening en is ook verantwoordelijk voor het goed functioneren van de Marktplaats voor bijenvolken.

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer