Stijging omzet FloraHolland

De omzet van bloemenveiling FloraHolland was in maart 20 procent hoger dan vorig jaar. De verkoopwaarde lag in de afgelopen maand op 510,1 miljoen euro, meldt de veiling.
De stijging is vooral te danken aan de gunstige opvolging van de feestdagen, verklaart FloraHolland. ‘Zo sloot Engelse Moederdag naadloos aan op Internationale Vrouwendag en volgde daarna al snel de inkoop voor Pasen. Vorig jaar was Pasen drie weken later’, zegt een woordvoerder.
De bloemenomzet lag met 299,8 miljoen euro 30 procent hoger dan vorig jaar. Aanvoer en prijs zaten in de lift. Het aanbod ging met 8 procent omhoog ten opzichte van maart 2014 en de middenprijs klom van 0,18 naar 0,22 euro per steel. Vooral de lelie en de tulp leverden meer geld op.
Met kamerplanten zette de veiling 170,3 miljoen euro om. De stijging van 12,9 procent was te danken aan een veel grotere aanvoer. De middenprijs zakte in vergelijking met maart 2014.
Door het koudere weer bleef de tuinplantenverkoop achter bij 2014. Het aanbod lag 9 procent lager dan in dat jaar. De middenprijs lag op het zelfde niveau als vorig jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer