HAS Den Bosch heeft praktijkbedrijf

Sinds kort werkt HAS Hogeschool in Den Bosch samen met 'Hoeve Boveneind' in Herwijnen. Op dit praktijkbedrijf zijn faciliteiten gemaakt, zodat er les wordt gegeven. Vrijdagmiddag 17 april is hier een open dag.

HAS+Den+Bosch+heeft+praktijkbedrijf
© HAS Hogeschool

Studenten krijgen op dit bedrijf van de familie De Bruijn theorieles en dit meteen toepassen in de praktijk. Ook kunnen de studenten er onderzoek doen op verschillende niveaus van het verzamelen van data én data-analyse, van het diverse methoden om koeiengedrag te monitoren tot het valideren van complexe data.

Geïntegreerd in het stallencomplex

De praktijkfaciliteit bestaat uit een leslokaal met 20 werkplekken waar tevens plaats is voor het doen van onderzoek. Het gebouw zit geïntegreerd in het stallencomplex, waardoor de link met de agrarische ondernemer snel gemaakt is.

Nedap Livestock Management levert voor dit bedrijf de automatiseringssystemen. De stal is ingericht met een 2-box MIone met vrij koeverkeer. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een monitoringsysteem dat het gedragspatroon van de koe analyseert.

Open dag

Op vrijdag 17 april vindt de officiële opening van het praktijkbedrijf plaats. Dan is op dit bedrijf ook een open dag van 13.00 tot 17.00 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Zandsteeg 3 in Herwijnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer