Kenniscentrum+in+Noorden+voor+pootgoed
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Kenniscentrum in Noorden voor pootgoed

Op de noordelijke klei komt een nieuw op te richten kenniscentrum voor de pootgoedteelt. Partijen bundelen de krachten om te komen tot een efficiënte en duurzame productie van hoogwaardig pootgoed.

LTO Noord, NAV, AJF, Hogeschool VHL, Nordwin College, Greenlines, SPNA proefboerderij Kollumerwaard en HZPC Reseach zetten zich samen in voor de totstandkoming van het kenniscentrum.

Doel is dat de pootgoedsector over tien jaar beschikt over een ander rassenpakket met nieuwe ziekteresistenties en werkt met nieuwe teeltmethodes die een nog efficiëntere benutting van mineralen en water mogelijk maken.

Sensortechnologie en kennisontwikkeling

Naast rasontwikkeling is er aandacht voor sensortechnologie en kennisontwikkeling. Met het kenniscentrum wil de pootgoedsector op de noordelijke klei de koppositie de komende jaren behouden.

De sector staat voor grote uitdagingen op het gebied van gewasbescherming, bodemvruchtbaarheid, verzilting en klimaatverandering. De gezamenlijke partijen vragen de nieuwe provinciale coalitie om ondersteuning bij innovatieve ontwikkelingen in de pootgoedsector.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer