Kenniscentrum in Noorden voor pootgoed

Op de noordelijke klei komt een nieuw op te richten kenniscentrum voor de pootgoedteelt. Partijen bundelen de krachten om te komen tot een efficiënte en duurzame productie van hoogwaardig pootgoed.

Kenniscentrum+in+Noorden+voor+pootgoed
© Nieuwe Oogst

LTO Noord, NAV, AJF, Hogeschool VHL, Nordwin College, Greenlines, SPNA proefboerderij Kollumerwaard en HZPC Reseach zetten zich samen in voor de totstandkoming van het kenniscentrum.

Doel is dat de pootgoedsector over tien jaar beschikt over een ander rassenpakket met nieuwe ziekteresistenties en werkt met nieuwe teeltmethodes die een nog efficiëntere benutting van mineralen en water mogelijk maken.

Sensortechnologie en kennisontwikkeling

Naast rasontwikkeling is er aandacht voor sensortechnologie en kennisontwikkeling. Met het kenniscentrum wil de pootgoedsector op de noordelijke klei de koppositie de komende jaren behouden.

De sector staat voor grote uitdagingen op het gebied van gewasbescherming, bodemvruchtbaarheid, verzilting en klimaatverandering. De gezamenlijke partijen vragen de nieuwe provinciale coalitie om ondersteuning bij innovatieve ontwikkelingen in de pootgoedsector.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer