AgruniekRijnvallei+keert+7%2C4+miljoen+uit
Nieuws
© Janita va Dijk

AgruniekRijnvallei keert 7,4 miljoen uit

Leden en afnemers van AgruniekRijnvallei krijgen over 2014 7,4 miljoen euro uitgekeerd. Dat is een recordbedrag. Een jaar eerder was dit nog 6,4 miljoen euro. Wel werd over 2014 een negatief bedrijfsresultaat behaald.

Deze korting wordt verdeeld over een nog uit te keren prijsreductie, het Extra AgruniekRijnvallei voordeel en de bonus-, betalings- en ledenkorting. Zo wordt per ton afgenomen mengvoer 2 euro in de van een prijsreductie uitbetaald.

Voor de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen geldt een prijsreductie van 2,5 procent. De reductie is te danken aan de goede resultaten op het gebied van voer- en plantaardige activiteiten.

Eerder, in november, december en januari, betaalde de coöperatie al het Extra AgruniekRijnvallei voordeel uit in de vorm van een korting van 5 euro per ton afgenomen mengvoer.

Evenveel voer

De totale veevoeromzet bleef in tonnen nagenoeg gelijk. Door de lagere grondstofprijzen was de omzet in euro's lager.

Wel was er een duidelijke plus in de omzet in meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Toch bleef de totale omzet met 287 miljoen euro, mede door de grondstofprijzen, achter bij de 310 miljoen euro over 2013.

Negatief bedrijfsresultaat

Het boekjaar werd afgesloten met een negatief bedrijfsresultaat van bijna 3 miljoen euro. Dit komt mede door de slechte resultaten van Verbeek Broederij en Opfok.

AgruniekRijnvallei is, om het resultaat te verbeteren, inmiddels het partnership aangegaan met de Groupe Grimaud. Dit versterkt de internationale marktaanpak van Verbeek.

Brunekreef Techniek

Verder was Bedrijfstechniek een zorgenkindje. Die activiteiten zijn begin dit jaar overgenomen door Brunekreef Techniek. Daarbij zijn ook de medewerkers overgenomen.

Overigens is de solvabiliteit van de AgruniekRijnvallei fors gestegen, doordat Verbeek niet meer in de consolidatie is opgenomen. Ook de liquiditeit van de coöperatie is goed, waardoor de uitkering toch mogelijk is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer