Isidorus%3A+Beter+resultaat
© isidorus

Isidorus: Beter resultaat

Veevoercoöperatie Isidorus heeft over 2013 een prima bedrijfsresultaat laten zien met een resultaat voor rente en belastingen (EBIT) van 660.000 euro bij een omzet van 98 miljoen euro.

Dat resultaat is een aanmerkelijke verbetering ten opzichte van 2012. De omzet in de mengvoersector stond aanvankelijk wel onder druk vanwege de economische resultaten in de legpluimveehouderij.

Legpluimveekoppels worden tegenwoordig niet langer aangehouden dan economisch verantwoord is en steeds meer gepland vanuit de verwachte prijs voor het eindproduct. Wat dat betreft was het een bewogen jaar.

Omzetgroei

In de varkens- en melkveehouderij wist het bedrijf, dat vorig jaar haar eeuwfeest vierde, omzetgroei te realiseren. Iets wat zeker in de varkenshouderij niet vanzelfsprekend is.
Isidorus is vorig jaar meer gaan samenwerken met partners. Zo is er een samenwerking in de rundveesector met het Belgische Aveve.

Vloeibare biggenvoeders

Eind 2013 zijn contacten gelegd met Liprovit met betrekking tot vloeibare biggenvoeders en het op- en overslagbedrijf Kalle en Bakker uit Roermond om grondstoffen te ontvangen aan groot vaarwater.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer