%27Fokzeugenhouders+ontevreden+over+voer%27
Nieuws
© AgriDirect

'Fokzeugenhouders ontevreden over voer'

Van alle veehouders zijn fokzeugenhouders met 6,5 procent relatief gezien het meest ontevreden over hun huidige mengvoerleverancier. De ontevredenheid is het laagst onder de melkveehouders in de klasse 70 – 100 koeien (2,0 procent).

Dit blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Het onderzoeksbureau verzamelt sinds 2002 gegevens over het zogenaamde ‘switchgedrag’ van Nederlandse melkvee, varkens- en pluimveehouders tijdens de jaarlijkse RundveeScanner en HokdierScanner.

Totaal varkenshouders 4,8 procent

Onder de Nederlandse varkenshouders komt het totaal percentage (deels) ontevreden varkenshouders uit op 4,8 procent. De gespecialiseerde fokzeugenhouders zijn in vergelijking met veehouders uit de overige genoemde sectoren het meest (deels) ontevreden met hun leverancier (6,5 procent).

Onder pluimveehouders is 5,1 procent ontevreden. De meeste (deels) ontevreden pluimveehouders bevinden zich binnen de leghennensector (5,5 procent).

Melkveehouders minst ontevreden

Over het algemeen zijn de melkveehouders het minst ontevreden met de huidige mengvoerleverancier; 2,5 procent van alle melkveehouders zegt niet (geheel) tevreden te zijn.

Binnen de melkveesector is de ontevredenheid het hoogst onder de melkveehouders in de klasse 100 koeien of meer (3,2 procent).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer