'Nu is het moment om doelen bij te stellen'

Een afvaardiging van het Platform Engebertsdijksvenen (EDV) heeft vanmiddag in het gebouw van de Tweede Kamer een petitie aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken.

Met de petitie vragen omwonenden van het Natura 2000-gebied in Overijssel aandacht voor de besluitvorming rond de Programmatishe Aanpak Stikstof. Volgens het platform zijn de doelstellingen voor herstel van het hoogveengebied Engbertsdijksvenen niet haalbaar.

Analyse

Het platform beroept zich op een maatschappelijke kosten- en batenanalyse van het ministerie van Economische Zaken waarin de negatieve gevolgen worden beschreven. De ammoniakdepositie op het gebied is te hoog, ook met aanleg van bufferzones, om het hoogveen in het gebied te kunnen laten aangroeien.

'Nu is het moment om de doelen bij te stellen', zei platformwoordvoerder Henk Ormel tegen de Kamerleden. Als die doelstellingen toch worden gehandhaafd, zijn de omwonenden de dupe, aldus het platform. Dat zijn dan de boeren die 250 hectare dreigen te moeten inleveren voor een bufferzone.

Ingrijpen

Het Platform EDV vraagt de Tweede Kamer om in te grijpen voordat de PAS wordt ingevoerd. 'Dat kan door met staatssecretaris Sharon Dijksma de discussie aan te gaan over de doelstellingen', aldus Ormel. Hij voelt zich gesterkt door eurocommissaris Frans Timmermans die onlangs nog opmerkte dat Nederland het Europese natuurbeleid te strikt toepast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer