Nieuw+overleg+Engbertsdijksvenen
Nieuws
© Tweeluik Fotografie

Nieuw overleg Engbertsdijksvenen

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) moet van de Tweede Kamer samen met de partners in de regio op zoek naar alternatieve beschermingsmaatregelen voor natuurgebied gebied Engbertsdijksvenen.

Daartoe heeft de tweede kamer gisteren een motie aangenomen van de kamerleden Heerema (VVD), Geurts (CDA), Dijkgraaf (SGP en Graus (PVV).

Vernatting

Rond het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen zou ruim 250 hectare goede landbouwgrond onder water worden gezet. Dat heeft tot gevolg dat goed renderende landbouwbedrijven moeten verdwijnen of te maken krijgen met vernatting.

In de aangenomen motie staat beschreven dat er geen lokaal draagvlak is voor deze plannen en dat er ruimte moet worden gezocht voor alternatieve maatregelen.

Platform

Platform Engbertsdijksvenen, waarin gedupeerde boeren zijn verenigd, denkt dat met technische maatregelen, een bijgesteld ambitieniveau voor het natuurgebied en een grote dosis politieke wil er een beter en betaalbaar plan uit kan rollen dan tot op heden was voorgesteld.

In het gebiedsproces dat volgend jaar wordt ingezet door het Overijsselse initiatief 'Samen werkt Beter', moeten de diverse belangen op een eerlijke manier worden afgewogen, stelt het platform.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer