41+deelnemers+voor+cursus+biolandbouw
Nieuws
© Centrum Biologische Landbouw

41 deelnemers voor cursus biolandbouw

Er is veel belangstelling voor de biologische landbouwmethode, constateert het Centrum Biologische Landbouw in Lelystad.

Nooit eerder hebben zich bij Centrum Biologische Landbouw zoveel cursisten aangemeld voor de inzicht in bedrijfsveranderingen en teeltaanpak bij het overstappen naar biologische landbouw.

De cursus was vooral gericht op akkerbouw en grove groenteteelt.

Twee groepen

Eerder dinsdag hebben 25 deelnemers de oriëntatiecursus afgerond en vorig maand gingen zestien andere cursisten hen voor. Het is voor het eerst dat de cursus in twee groepen moest worden opgesplitst.

Centrum Biologische Landbouw verklaart de grote belangstelling door de groeiende consumentenbesteding aan biologische producten. Dat is in Nederland vanaf 2009 verviervoudigd en de omzet is inmiddels meer dan 1 miljard euro op jaarbasis.

Alles verandert

Deelnemers realiseren zich volgens de cursusaanbieder tijdens de oriëntatie dat bij omschakeling alles in de bedrijfsvoering verandert. Van bodembeheer tot het zelf regelen van de afzet, van bouwplan en vruchtwisseling tot gebruik van mechanisatie en inzet van arbeid op het bedrijf.

De opzet van de cursus is zodanig dat de cursisten al met zoveel mogelijk partijen in aanraking komen die actief zijn in de sector. Onderling wisselen ze ook volop kennis uit en vormen niet zelden studiegroepjes, die na afloop van de cursus worden voortgezet.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer