Cultivator zonder verstopping

Kverneland heeft de CLC Pro Cut ontwikkeld voor verstoppingsvrij werken met lange gewasresten zoals maïsstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppels. De combinatie van snijschijven en twee rijen tanden maakt de CLC Pro Cut tot een compacte en eenvoudig te trekken cultivator.

Han ReindsenDe CLC Pro Cut kreeg het sterke CLC Pro-frame waarop een rij snijschijven is gemonteerd, gevolgd door twee rijen tanden. Hij wordt aangeboden met twee starre frames (3 en 3,5 meter) en twee opklapbare frames (4 en 4,5 meter) en is daarmee geschikt voor trekkers tot 325 pk.
De machine is samengesteld uit vier bewerkingszones. De eerste zone bestaat uit snijschijven. Deze snijden de gewasresten om de stroming door de machine te optimaliseren. De snijschijven kunnen tot 5 centimeter diep werken. De werkdiepte is vanuit de cabine tijdens het werk hydraulisch verstelbaar.
De obstakelbeveiliging door middel van rubbers en de onderhoudsvrije lagers maken de CLC Pro Cut tot een zelfstandige machine die weinig aandacht behoeft.
De twee rijen met de bekende CLC-tanden kunnen 2 tot 30 centimeter diep werken en kunnen onder andere worden voorzien van Knock-on scharen (80 tot 345 millimeter) voor het volledig loswerken van de wortel.
De ruimte tussen de tanden variëert van 350 tot 420 millimeter (afhankelijk van de werkbreedte) waardoor er geheel verstoppingsvrij is te werken.
Na de tanden volgen de egalisatiesleeptanden die de grond vlakstrijken en de grondstroom gelijkmatig over de rol verdelen. Om de machine compact te houden, staan ze dicht bij de achterste tandrij.
Uit Kvernelands complete assortiment nalooprollen is er voor elke bodemsoort de juiste beschikbaar: kooirol, dubbele kooirol, actiring, actiflex, actipack en flexline. Afhankelijk van de rol is een druk van 90 tot 220 kilo per vierkante meter mogelijk.

Vier modellen

De serie begint met de CLC Pro Cut 300 met een werk- en een transportbreedte van 3 meter. De CLC Pro Cut 350 heeft een werk- en transportbreedte van 3,5 meter. De CLC Pro Cut 400F en 450F hebben werkbreedtes van 4 en 4,5 meter. Beide hebben een transportbreedte van 2,85 meter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer