Bijna 1 op 5 Belgen wil nieuwe melkveestal

Van de Belgische melkveehouders met meer dan vijftig koeien wil 18,8 procent investeren in nieuwbouw of renovatie van de stallen. Dat blijkt uit de RundveeScanner België 2014 van AgriDirect.

Daarnaast heeft 10,2 procent plannen om een trekker of verreiker aan te schaffen en wil 5,3 procent investeren in een alternatieve energiebron.

In de periode september 2014 tot en met januari 2015 beantwoordden zo'n 1.700 melkveehouders met minimaal vijftig koeien vragen over de bedrijfsactiviteiten, investeringsplannen en toekomstintenties.

Ligboxen- of jongveestal

Onder 18,8 procent van de melkveehouders worden nieuwbouw- en/of renovatieplannen getraceerd. 12,5 procent wil investeren in een nieuwe ligboxen- of jongveestal op het bedrijf en 6,3 procent kiest voor renovatie van de huidige panden.

Van de boeren kiest 4,3 procent voor een nieuwe trekker, 2,4 procent geeft de voorkeur aan een tweedehands exemplaar en daarnaast wil 3,5 procent een verreiker aanschaffen voor op het bedrijf.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn het meest favoriet op de Belgische melkveehouderijen. Op 38 procent van de bedrijven zijn reeds zonnepanelen aanwezig. Daarnaast wil 5,3 procent van de melkveehouders investeren in deze alternatieve energiebron.

2,6 procent kiest voor een (of enkele) windmolens en 2,1 procent wil graag een biogasinstallatie installeren op het bedrijf. Verder heeft 2,5 procent plannen om een van de overige alternatieve energiebronnen te gaan inzetten op het bedrijf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer