Milieudefensie lanceert 'oerwoudvrij' ei

Milieudefensie legt in Nederland 'oerwoudvrije' eieren in de supermarkt. Het ei is gelegd door kippen die zijn gevoerd met 100 procent Europees veevoer, meldt de milieuorganisatie.

Milieudefensie+lanceert+%27oerwoudvrij%27+ei
© Milieudefensie

Met het ei wil Milieudefensie aantonen dat veevoer uit Europa een haalbaar en duurzaam alternatief is voor importsoja uit Zuid-Amerika. De organisatie is zelf een proef begonnen om diervoer te promoten waar alleen ingrediënten uit Europa inzitten.

'De oplossing ligt dichterbij dan we denken. Nu slepen we soja de halve wereld over wat leidt tot ontbossing in Zuid-Amerika', geeft Jacomijn Pluimers, campagneleider voedsel van Milieudefensie aan.

Importsoja

Vervanging van importsoja door Europees veevoer is goed voor mens en milieu, stelt Pluimers. 'Het maakt ook onze voedselproductie onafhankelijker. Allemaal plussen. Met als eerste resultaat dit oerwoudvrije ei.'

De pilot is een samenwerking met kippenboer David Janssen, StreekSelecties B.V. en supermarktorganisatie Plus die het oerwoudvriendelijke ei per maandag in de schappen legt onder de merknaam GIJS-ei.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer