Plusstal+per+1+juli+optie+bij+Maatlat
Nieuws
© Mike Schellart

Plusstal per 1 juli optie bij Maatlat

De Plusstal is per 1 juli 2015 een nieuw onderdeel van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Met dit type stal kunnen boeren die met hun stal het MDV-niveau niet halen, een aanvullende lening krijgen. Zo kunnen ze toch dit type stal bouwen.

De Plusstal haalt niet de duurzaamheidsambities van een MDV-stal, maar streeft wel een aanzienlijk hoger duurzaamheidsniveau na dan wettelijk vereist.

Om te voldoen aan de eisen van de Plusstal, moet een stal per MDV-themamaatlat ten minste 40 procent van het minimum vereist aantal punten behalen.

Daarnaast moet de stal voor alle MDV-maatlatten in totaal minimaal 60 procent van het totaal voor MDV vereist aantal punten scoren, meldt Cement en Beton.

Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij

De Plusstal is een direct gevolg van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij 2023 (UDV) waarin de overheid en het bedrijfsleven afspraken hebben gemaakt.

Zo hebben banken aangegeven de investering in Plusstallen te stimuleren en dat het een voorwaarde wordt voor het verkrijgen van een financiering onder de regeling Garantstelling Landbouw.

Ministeie staat garant

Hiermee staat het ministerie van Economische Zaken garant voor een aanvullende lening. Veehouders kunnen dan toch investeren wanneer de financiering onder normale omstandigheden niet voldoende blijkt te zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer