Veiligheid+dijken+Rivierengebied+verbeterd
Nieuws
© Waterschap Rivierenland

Veiligheid dijken Rivierengebied verbeterd

De veiligheid van de rivierdijken in Rivierenland is in 2014 verbeterd ten opzichte van 2013. De risico's die er zijn, zijn beheersbaar en worden aangepakt.

Dat blijkt uit de 'veiligheidsrapportage Primaire Waterkeringen 2014' van waterschap Rivierenland.

Sinds 2013 geeft waterschap Rivierenland jaarlijks een beeld van de risico's ten aanzien van de veiligheid van de dijken langs de grote rivieren. In totaal betreft het 555 kilometer dijken, de peildatum is 1 december.

Versterkt

Ten opzichte van 2013 is de situatie in 2014 in meerdere opzichten verbeterd. Er voldoen nu meer kilometer dijken aan de normen en meer kilometers worden op dit moment versterkt, constateert Rivierenland.

Dijktrajecten die nog niet voldoen aan de norm, bieden onvoldoende zekerheid tegen overstromingen. Zij krijgen bij de reguliere inspecties extra aandacht. Voor situaties met hoogwater zijn noodmaatregelen bedacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer