€ 41 miljoen voor Haarlemmermeer-West

Provincie Noord-Holland steekt 41,5 miljoen euro in woningbouw, groen en watersystemen in Haarlemmermeer-West.

%E2%82%AC+41+miljoen+voor+Haarlemmermeer%2DWest
© Park 21

Het geld komt uit de pot van de voormalige FES-gelden, de aardgasbaten in Nederland. Provinciale Staten moeten nog wel akkoord gaan met de investering.

De ontwikkeling van Haarlemmermeer-West is door de gemeente beschreven in plan 'Parels aan de Ringvaart'. Dat heeft gemeente Haarlemmermeer op 3 juli vastgesteld.

Park21 en de Ringvaart

Het plan behelst een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam leefgebied, gebaseerd op de ontwikkeling van vier bestaande dorpen aan de ringvaart tot volwaardige dubbeldorpen met het Park21 en de Ringvaart als belangrijke pijlers.

De toekenning van het bedrag is als volgt opgebouwd. Noord-Holland reserveert 15 miljoen euro voor de invoering van een duurzaam watersysteem en de aanleg van een ondiepe plas in Park21 als de gemeente een vergelijkbaar bedrag investeert.

Groen-recreatieve projecten

Voor groen-recreatieve projecten is een bedrag van 4,5 miljoen euro beschikbaar. De verbetering van het regionale hoofdwegennet in en rond Haarlemmermeer krijgt 21 miljoen euro onder voorwaarde dat de gemeente daar 10 miljoen euro aan toevoegt.

Op het moment dat besloten wordt tot aanleg van de Duinpolderweg kan het geld daarvoor ingezet worden. Voor transformatie en verplaatsingen van bedrijfsterreinen langs de Ringvaart is tenslotte een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer