Melkveehouder+heeft+animo+voor+kavelruil
Nieuws
© Marcel Bekken

Melkveehouder heeft animo voor kavelruil

Melkveehouders blijken interesse te hebben in kavelruil. Dat blijkt uit informatie van het praktijknetwerk ‘Minder Toeren’.

Veehouders met gronden op afstand van hun bedrijf kunnen gebaat zijn bij kavelruil. De grond die verder van het bedrijf af ligt brengt meer kosten met zich mee door de grotere afstand die moet worden afgelegd naar deze percelen.

Vanuit het praktijknetwerk is een document gemaakt waar praktische informatie over kavelruil op een rij is gezet.

Subsidie

Uit de informatie blijkt dat het Kadaster hulpmiddelen beschikbaar heeft voor kavelruil. Ook kan er subsidie worden aangevraagd om bijvoorbeeld een externe begeleider in te huren om te bemiddelen bij kavelruil.

Akkerbouw

Bij akkerbouwers in de Veenkoloniën is er weinig animo is om mee te doen aan kavelruil. Akkerbouwers geven aan dat grond op afstand bij de meeste teelten geen bezwaar oplevert omdat veel producten af land worden afgeleverd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer