Versnellingsagenda tuinbouw Limburg gereed

De Limburgse tuinbouw heeft een 'versnellingsagenda' voor de omslag naar een marktgerichte aanpak. Vandaag wordt het plan, dat meer dan vijftig acties omvat, gepresenteerd.

Versnellingsagenda+tuinbouw+Limburg+gereed
© Nieuwe Oogst

De afgelopen maanden heeft de werkgroep Versnellingsagenda Tuinbouw, onder leiding van burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas, een actieprogramma uitgewerkt.

Vanmiddag wordt het aangeboden aan de opdrachtgevers Patrick van der Broeck (Limburgs gedeputeerde) en Léon Faassen (voorzitter LLTB).

Boycot

Directe aanleiding was de Russische boycot van Nederlandse groenten en fruit. Die heeft nog eens de vinger gelegd op de noodzaak om structureel anders te gaan werken.

Kern van het programma is dat over vijf jaar in het Limburgse tuinbouwcluster de markt leidend is. Nieuwe partijen en samenwerkingsverbanden hebben dan een kanteling van de afzetstructuur gerealiseerd.

Limburgs merk

Het advies aan ondernemers en ketenpartijen luidt onder meer om te investeren in marketing. In dat verband zou een regionaal Limburgs merk geïntroduceerd kunnen worden dat vooral in het Ruhrgebied bekendheid zou moeten krijgen.

De kosten voor uitvoering van het volledige programma raamt het Versnellingsteam op minimaal vier miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer