Kwaliteit+en+prijs+reden+aankoop+varkensvlees
Nieuws
© DLV

Kwaliteit en prijs reden aankoop varkensvlees

Consumenten in de Europese Unie (EU) kopen en eten varkensvlees vooral om de kwaliteit, prijs en smaak. Dat blijkt uit 11.924 enquêtes uit veertien landen; tien in EU en vier van daarbuiten.

De resultaten werden gisteren gepresenteerd tijdens themadag rondom stoppen met castreren in Brussel. De dag werd bezocht door ruim tweehonderd mensen die zijn betrokken bij dit dossier.

Landen in de EU denken heel verschillend voer dierenwelzijn, zegt Gé Backus, programmaleider 'Stoppen met castreren.

Geen uitgesproken mening

Opvallend noemt hij het dat veel consumenten geen uitgesproken mening hebben over de productie van varkensvlees.

'In het algemeen kun je zeggen dat ego-gerelateerde waarden domineren over eco-gerelateerde waarden als dierenwelzijn en pijn.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

  • Woensdag
    20° / 10°
    50 %
  • Donderdag
    18° / 12°
    60 %
  • Vrijdag
    21° / 13°
    10 %
Meer weer