Vlees+zieke+varkens+illegaal+in+China+verkocht
Nieuws
© Vlaggen.nl

Vlees zieke varkens illegaal in China verkocht

Vlees van zieke varkens blijkt jarenlang illegaal op de Chinese markt te worden verkocht, meldt de NOS. De politie heeft meer dan 110 mensen aangehouden.

Het schandaal strekt zich uit over elf provincies in China. De politie is de corruptie al ruim een jaar op het spoor. Meer dan 1.000 ton vlees en 48 ton spijsolie die van besmet vlees is gemaakt, zijn in beslag genomen.

Er is een netwerk van elf misdaadsyndicaten bij betrokken. De bendes kochten de kadavers voor afbraakprijzen op bij varkensboeren. Vlees daarvan werd verkocht en er werd bacon, ham en olie van gemaakt.

Omkopen

De producenten kochten verzekeringsagenten van de overheid om. Een aantal van hen wordt ook vervolgd. Deze agenten informeerden de bendes zodra er dode varkens werden gemeld, zodat die meteen konden worden gekocht.

Het bedrag dat met de fraude is buitgemaakt, wordt geschat op bijna 14 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer