Overijssel+moet+beslissen+over+ganzenafschot
Nieuws
© Hans Pietersma

Overijssel moet beslissen over ganzenafschot

Provincie Overijssel moet uiterlijk op 1 maart bekendmaken of er een vergunning nodig is om ganzen te kunnen schieten en te verjagen in en rond de Natura 2000-gebieden in Overijssel.

Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Vogelbescherming Nederland spande vorige week een procedure bij de Raad van State aan om te voorkomen dat er na 1 maart weer op ganzen wordt gejaagd in Overijssel.

In januari schorste de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zwolle de ontheffing van provincie Overijssel voor afschot van ganzen rond de natuurgebieden en dus kon er tot 1 maart niet aan schadebestrijding worden gedaan.

Natuurbeschermingswetvergunning

Vogelbescherming Nederland wil nu dat er na 1 maart een Natuurbeschermingswetvergunning nodig is om weer aan schadebestrijding te doen. De organisatie vindt namelijk dat de natuurgebieden worden verstoord door het schieten en verjagen van ganzen.

Provincie Overijssel had daarvoor echter op 23 december een ontheffing verleend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer