Egyptische tarwetender gaat naar Europa

Frankrijk en Roemenië hebben een tarwetender van 240.000 ton voor levering aan Egypte weggekaapt voor de neus van Amerikaanse graanexporteurs.

Egyptische+tarwetender+gaat+naar+Europa
© Nieuwe Oogst

Dat meldt beursmakelaar De Vries & Westermann op zijn website. De Franse en Roemeense exporteurs offreerden aanmerkelijk scherper op de betreffende tender dan hun Amerikaanse collega's.

Volgens De Vries & Westermann is de te hoge offerte van de Amerikaanse handel het bewijs dat de graanmarkt in Amerika moeilijk aansluiting kan vinden met de wereldmarkt.

Herstel tarwenoteringen

Als reactie op het mislopen van de tender daalden de tarwenoteringen in Chicago. De Matif volgde aanvankelijk, maar eind van deze week is er toch weer sprake van enig herstel. De notering van tarwe op levering in maart 2015 sloot gisteren op 187,25 euro.

Het lijkt erop dat met name de Franse exporteurs profiteren van het feit dat de Egyptische autoriteiten tarwe accepteren van iets lagere kwaliteit. Onder meer de norm voor het vochtgehalte is aangepast van 13 procent naar 13,5 procent, aldus De Vries & Westermann.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer