Insecten als duurzaam veevoer

Insecten als veevoer is een volgende stap in de verduurzaming van onze voedselproductie. De kweek ervan vergt minder landbouwgrond, stoot minder broeikasgassen uit en insecten kunnen op organische reststromen worden gekweekt.

Insecten+als+duurzaam+veevoer
© Marcel Dicke

Die boodschap dragen hoogleraren Marcel Dicke en Arnold van Huis van Wageningen UR tijdens de tweejaarlijkse lezingenserie ‘Insecten en Maatschappij’ op 18 februari uit. Ze worden daarbij ondersteund door gastdocent Kees Aarts.

De snelgroeiende wereldbevolking heeft volgens dit drietal dringend een nieuwe eiwitbron nodig. Insecten zijn een prima eiwitvervanger voor het schaarser wordend vismeel voor de snelgroeiende sector van gekweekt vis, de aquacultuur.

Eiwitten

Insecten kunnen daarnaast tevens prima een bron van eiwitten vormen in veevoer, net als een voedingsbron voor huisdieren als kat en hond. 'Maar ook als duurzaam alternatief voor vismeel, een schaarser wordend eiwitingrediënt van visvoer waar grote volumes in omgaan.'

Dat is de volgende stap in het verkleinen van de ecologische voetafdruk voor de productie van ons voedsel, geven de wetenschappers aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer