Voorschotprijs DOC januari 30 euro

Zuivelverwerker DOC noteert voor januari 30 euro per 100 kilo melk bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

Voorschotprijs+DOC+januari+30+euro
©

Met ingang van dit jaar verlaat DOC de publicatie van de voorschotmelkprijs. Die wordt op de tiende van de volgende maand bekendgemaakt.

Voor december was de voorschotprijs vastgesteld op 25,82 euro per 100 kilo. Hierbij werd echter uitgegaan van 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit. Dat zijn iets lagere gehalten dan bij die voor januari.

Positieve trend

De prijsstijging komt mede doordat DOC de laatste weken op de mondiale zuivelmarkt een voorzichtig positieve trend bespeurt. Zo laat de Fonterra internetveiling prijsverhogingen zien voor melkpoeders.

Een lagere melkproductie in Nieuw-Zeeland en een lagere koers van de euro helpen hierbij. Toenemende concurrentie van de Verenigde Staten op de wereldmarkt staat hier tegenover.

Wereldwijde aanbod

Reden voor een juichstemming is er dan ook zeker nog niet, geeft een woordvoerder van DOC aan. Het wereldwijde aanbod van zuivel overtreft nog steeds de vraag.

De factoren die de afgelopen tijd zorgden voor een scherpe daling van de melkprijzen zijn daarmee ook nu nog steeds aanwezig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer