Veranderen

Onze LLTB bevindt zich in een roerige fase. Sinds twee jaar voeren we de resultaten uit van de werkgroep Kwartiermakers. Dit traject is gestart op basis van meerdaagse studiebijeenkomsten.
De werkgroep vertegenwoordigde alle onderdelen van de LLTB-organisatie. Bestuurders en medewerkers maakten analyses en kwamen tot acht adviezen. Hierna is het proces tot uitvoering gekomen. Kernbegrip is ‘bestuurlijke en organisatorische effectiviteit’. De reorganisatie van het werkapparaat is een volgende noodzakelijke stap.
Gekoppeld aan de reorganisatie gaan we anders werken. Minder vanuit vaste structuren, meer projectmatig. Centraal hierin staan ondernemersgroepen, geformeerd rondom een thema. Op basis van belang en/of interesse nemen leden hieraan deel. Projectleiders begeleiden de groepen en borgen een effectieve werkwijze en communicatie. We zijn samen LLTB en we werken samen aan onze belangenbehartiging.
We zien dat de belangenbehartiging meer en meer binnen sectoren in brancheorganisaties en producentenorganisaties plaatsvindt. Hierin spelen LLTB en LTO Nederland een belangrijke rol. Daarnaast vormt LLTB hét platform voor de sectoroverstijgende, provinciale en gemeentelijke onderwerpen. Het vormen van een sterk netwerk, binnen de regio en de sectoren, is het handelsmerk van onze LLTB.
De afstand tot de samenleving en daarmee tot de politiek kunnen we alleen in gezamenlijkheid verkleinen. Het platteland heeft alle aandacht. Voedselproductie, dierenwelzijn, milieu… Iedereen heeft hier een mening over. Op basis van kennis kunnen we de uitdagingen aan. Onze innovatieve sectoren zijn op wereldschaal erkend voorloper in de onderwerpen die ook de samenleving belangrijk vindt.
We laten op bedrijfsniveau zien dat we kunnen veranderen. Veranderen om de uitdagingen van morgen aan te kunnen. Dit alles binnen maatschappelijke en economische grenzen. Onze LLTB verandert mee. Niet omdat we dit willen, maar omdat het moet. Alleen door te blijven veranderen kan de LLTB die belangenbehartiger zijn die ons en de samenleving helpt om de vele ambities waar te maken.

Pieter van Melick,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer