Jaarvergadering LLTB-afdeling Venray

Raceway Venray, ook wel bekend als het vroegere Circuit de Peel, is dit jaar de locatie van de jaarvergadering van LLTB-afdeling Venray.

Om inzicht te krijgen in de effecten van de wereld om ons heen op de agrarische bedrijven heeft de afdeling Jan Huitema, lid van het Europees Parlement, en Patrick van der Broeck, gedeputeerde van provincie Limburg, uitgenodigd.

Uitwerking beleid

Afgelopen jaren heeft de agrarische sector als geen ander kunnen beleven wat de uitwerking van beleid op provinciaal, rijksoverheid en Europees niveau is geweest voor het (financiële) reilen en zeilen van de agrarische sector.
De Europese Unie met haar politieke beleid inzake de boycot van Rusland, maar ook mestbeleid en Natura 2000. Provincie Limburg op het gebied van POL 2014, maar ook PAS, landbouwverkeer of groot wild.
Financieel gezien heeft de boycot van Rusland natuurlijk verreweg de meeste impact. Maar voor de verdere ontwikkeling van onze bedrijven is ook een stimulerend beleid vanuit de provincie van grote betekenis. Dit merken ondernemers zeker als ze naar de ontwikkelingsmogelijkheden in buurprovincies kijken. Het zijn factoren die voor boeren en tuinders een grote betekenis hebben en waarop ze in eerste instantie niet direct veel invloed lijken te kunnen uitoefenen.
Het bestuur hoopt dat op deze avond LLTB-leden meer inzicht krijgen op de gang van zaken rondom besluitvorming en hoe ze hier meer grip op kunnen krijgen. De jaarvergadering van LLTB afdeling Venray vindt plaats op 5 maart en duurt van 19 tot 23 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer