Biogasvereniging Achterhoek heeft lange adem nodig

Biogasvereniging+Achterhoek+heeft+lange+adem+nodig
©

De komst van een biogasinstallatie in Varsseveld laat voorlopig op zich wachten. De bestuursrechter van de rechtbank Gelderland heeft eind vorig jaar de ingediende beroepen tegen de vergunning gegrond verklaard.
De vergunning voor de vestiging was door de provincie Gelderland verleend aan de Biogasvereniging Achterhoek (BvA). Dit collectief van 110 agrarische ondernemers in de Achterhoek zoekt al vanaf 2005 naar mogelijkheden voor een rendabele biogasproductie in de regio. Het plan is om op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld een biogasinstallatie te bouwen die jaarlijks 100.000 ton mest en 50.000 ton co-producten gaat verwerken.
BvA en provincie zijn tegen de uitspraak in beroep gegaan. BvA-voorzitter Henk Ormel uit Aalten hoopt dat de Raad van State voor de zomer een voor de BvA positieve uitspraak doet. ‘Milieuorganisatie MOB speelt een grote rol bij alle acties om mestverwerkingsinitiatieven tegen te houden. Het is jammer dat een kleine groep radicalen ons democratisch systeem zo ondermijnt.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer