LTO%3A+overheid+regie+over+verdeelruimte+PAS
Nieuws
© Wikimedia

LTO: overheid regie over verdeelruimte PAS

De overheid moet de regie pakken bij het opstellen van regels voor het verdelen van ontwikkelruimte binnen de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Dat vindt LTO Nederland.

Staatssecretaris Sharon Dijksma geeft aan dat de verdeling van de ontwikkelruimte binnen de PAS vooral een zaak is van de provincies.

LTO Nederland ziet daarin een gevaar. 'We willen voorkomen dat veehouderijbedrijven in gelijke gevallen verschillend beoordeeld worden', zegt Gerbrand van 't Klooster van LTO. 'Het kan niet zo zijn dat bedrijven die op de grens van twee provincies liggen met verschillende beoordelingen te maken krijgen.'

LTO wil daarom dat de overheid regels opstelt over de verdeling van de ontwikkelruimte.

Meerderheid

Gisteravond sprak de Tweede Kamer over de PAS. LTO is blij dat een ruime meerderheid van de Kamer zich inzet om de ontwikkelruimte voor boeren te behouden.

Van 't Klooster: 'De sector heeft zelfs ontwikkelruimte gecreëerd door maatregelen te treffen om emissie van ammoniak terug te dringen. De Kamer geeft aan dat de sector daarom moet kunnen rekenen op de afgesproken ontwikkelruimte. We zijn blij dat de Kamer zich hierover uitspreekt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer