Veesectoren+pleiten+voor+ruimte+in+PAS
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Veesectoren pleiten voor ruimte in PAS

Vertegenwoordigers uit de Nederlandse veehouderij roepen de Tweede Kamer om de ontwikkelruimte voor boerenbedrijven in de Programmatische Aanpak Stikstof te garanderen.

De veehouderij heeft eerder afgesproken om de ammoniakuitstoot met 10 kiloton te verminderen. Als tegenprestatie daarvoor zal 56 procnet van de depositieruimte die als gevolg van deze reductie ontstaat beschikbaar komen voor de veehouderijsector door extra ontwikkelruimte.

Afspraak

De organisaties roepen de Kamerleden op deze afspraak gestand te doen. 'De 56 procent ontwikkelruimte moet ook daadwerkelijk aan de sector ten goede komen, stellen de Nederlandse Zuivel Organisatie, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Nevedi, Cumela, Nederlandse Vakbond Varkenshouders, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en LTO Nederland.

Andere sectoren

De organisaties zijn bezorgd dat andere sectoren een deel van de voor de landbouw bestemde ontwikkelruimte willen opeisen.

'De veehouderij heeft al enorm veel gedaan om de ammionakemissie terug te dringen, schrijven de organisaties in een brief aan Kamer. 'De veehouderij moet daarom kunnen rekenen op de beloofde ontwikkelruimte.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer