VVD%3A+niet+sollen+met+zoet+water
Nieuws
© Nieuwe Oogst/Mike Schellart

VVD: niet sollen met zoet water

Als er iets gebeurt waardoor de Zuid-Hollandse zoetwatervoorziening in gevaar komt, moet er meteen worden ingegrepen. Daarom moet duidelijk zijn wat er moet gebeuren en wie er daarvoor verantwoordelijk is.

Dat stelt Statenlid Arie-Pieter Noordermeer (VVD) in een motie die woensdag door Provinciale Staten is aangenomen.

De provincie wil gaan investeren in verdere ontwikkeling van de Grevelingen en het Volkerak-Zoommeer. De VVD is daar voorstander van, omdat het de waterkwaliteit verbetert en kansen biedt voor de economie.

De partij is echter wel bezorgd over de zoetwatervoorziening, die essentieel is voor onder meer de land- en tuinbouw op de Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland en West-Brabant.

Ingrijpen

Noordermeer: 'Rijkswaterstaat benadrukt steeds dat de zoetwatervoorziening niet in gevaar komt door een zout Volkerak. Dat is prachtig, maar ook andere ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben. Wat als het misgaat? Het is nu nog onduidelijk wie dan moet ingrijpen en hoe.'

De provincie moet volgens de VVD'er nu in overleg met het Rijk en de waterschappen een protocol opstellen, waaruit blijkt hoe de zoetwatervoorziening ook in geval van calamiteiten wordt beschermd.

Noordermeer is blij dat Provinciale Staten het voorstel steunen. 'Want met zoet water mag niet gesold worden.'

Weer

 • Dinsdag
  10° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 8°
  50 %
Meer weer