Dag van LTO Noord Utrecht op 13 februari

‘Ik vind het heel belangrijk dat leden met een positief gevoel naar huis gaan’, stelt voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord Utrecht. Die ene zin verklaart mede waarom de Dag van LTO Noord Utrecht op vrijdag 13 februari in de herkansing gaat.

Henriët DijkDe provinciaal voorzitter vindt het vervelend dat zo’n veertig leden eind november alsnog op de stoep stonden bij Boerderij Mereveld. Die hadden niet meegekregen dat de ledendag was afgezegd. ‘Als ik dat had geweten, dan had ik daar met koffie klaargezeten’, zegt Van Donselaar. ‘Ik roep hen op om de 13de toch vooral weer te komen.’
Terwijl de ledendag vorig jaar werd afgeblazen, gingen in dezelfde periode diverse bijeenkomsten voor de vakgroepen – uit noodzaak – wel door. De provinciaal voorzitter spreekt zijn waardering uit voor de opstelling en het verantwoordelijkheidsgevoel van de pluimveehouders. ‘Voor hen was het ongelofelijk lastig om nergens naartoe te kunnen gaan. Tegelijkertijd was er de enorme angst. Je wilt niet dat de vogelgriep overslaat naar de Veluwe of Gelderse Vallei.’
Het programma van de Dag van LTO Noord Utrecht op 13 februari is ongewijzigd. Oud-melkveehouderijvoorman Jan Cees Vogelaar en directeur Ton Wortel van The Greenery gaan in op het thema ‘Ondernemen in een veranderende omgeving’.
De ledendag begint met een voorstelronde van het provinciaal bestuur. Daarbij gaan bestuursleden onder andere in op de stand van zaken rond de aanpak van ganzen, de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) en de vorming van collectieven.

Verkavelen voor Groei

‘In Utrecht zijn we nu heel erg bezig met Verkavelen voor Groei’, benoemt Van Donselaar een ander onderwerp. ‘We willen als LTO Noord veel meer continuïteit aan deze processen geven, er een instrument voor ontwikkelen. Dat het niet alleen gebeurt op plekken waar de provincie grond wil verkopen of doelen heeft, zodat de structuur van de boerenbedrijven zo goed mogelijk blijft.’
Tijdens de Dag van LTO Noord Utrecht kunnen leden tevens stemmen wie de Aanmoedigingsprijs Utrechtse land- en tuinbouw krijgt. De genomineerden zijn agrarische samenwerkingsverbanden, te weten Local2Local, Biomeerwaarde Ei en Vallei Boert Bewust.
De stemkastjes die worden gebruikt om de winnaar van de Aanmoedigingsprijs te bepalen, worden eerder op de morgen ook ingezet om de leden actuele stellingen voor te leggen. ‘Ik wil zo proberen iets op te halen waar ik wat mee kan voor de leden’, aldus Van Donselaar.
De Dag van LTO Noord Utrecht begint om 9.30 uur. De bijeenkomst is op Boerderij Mereveld aan de Mereveldseweg 9 in Utrecht. Aansluitend staat er een lunchbuffet klaar. Aanmelden via www.ltonoord.nl/dagutrecht2015.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer