Henk+Veldhuizen+ge%C3%ABerd+met+gouden+speld
© Studio Kastermans

Henk Veldhuizen geëerd met gouden speld

Bij zijn afscheidsbijeenkomst gisterenmiddag in Maarsbergen kreeg Henk Veldhuizen (LTO Noord Utrecht) de gouden LTO-speld opgespeld door LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk.

Veldhuizen was twaalf jaar lang voorzitter van LTO Noord Utrecht. In deze periode maakte hij zich met succes sterk voor meer ruimte om te ondernemen voor boeren in de provincie.

Gedeputeerde Bart Krol van provincie Utrecht sprak tijdens het afscheid zijn dankbaarheid uit aan Veldhuizen om zijn manier van besturen en in het bijzonder zijn constructieve opstelling bij het sluiten van het Akkoord van Utrecht.

Ontwikkelruimte

Dit brede akkoord over de invulling van de provinciale natuuropgaven vormde mede de basis voor een nieuwe Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie welke Utrechtse boeren voldoende ontwikkelruimte biedt.

Tijdens zijn voorzitterschap was Veldhuizen ook acht jaar lid van het Algemeen Bestuur van LTO Noord en een aantal jaren portefeuillehouder water voor LTO Nederland. Voor zijn voorzitterschap was hij twee jaar provinciaal bestuurslid bij de GLTO.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer