Aanmoedigingsprijs+Utrecht+ijlt+prettig+na
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aanmoedigingsprijs Utrecht ijlt prettig na

De waardering van vakgenoten, 2.500 euro en aandacht in lokale en regionale media liggen er te wachten op de winnaar van de Aanmoedigingsprijs van LTO Noord Utrecht.

Ondernemers kunnen anderen of zichzelf voordragen voor deze prijs, die wordt uitgereikt op de Dag van LTO Noord Utrecht op vrijdag 28 november.

Thema van de ledendag en de Aanmoedigingsprijs is ‘ondernemen in een veranderende omgeving’.

Stedelijke druk

‘Utrecht is toch een provincie onder stedelijke druk, niet echt een landbouwprovincie’, licht Theo Stam, organisator van de Dag van LTO Noord Utrecht, de gedachtegang achter het thema toe.

‘Veel boeren en tuinders hebben hier met de omgeving te maken en met burgers die mee kijken met boeren over wat er gebeurt.’

Breed thema

Volgens Stam kan het thema voor inzendingen voor de Aanmoedigingsprijs breed worden opgevat.

‘Neem bijvoorbeeld de groep boeren en tuinders die samen een producentencoöperatie hebben opgezet om streekproducten lokaal af te zetten. Dat is een leuk initiatief dat best kan worden voorgedragen.’

Boycot Rusland

Aan de andere kant van het spectrum noemt Stam ter illustratie de Russische boycot van land- en tuinbouwproducten. ‘Hoe ondernemers daarmee omgaan zou ook een inzending voor de Aanmoedigingsprijs kunnen zijn.’

Ondernemers die bijvoorbeeld bezig zijn met energiebesparing, agrarisch natuurbeheer of een innovatief stalconcept, kunnen eveneens een gooi naar de prijs doen.

Voorbeeld

‘Het gaat erom dat je als ondernemer laat zien hoe je met de omgeving boert. Je bent een voorbeeld voor anderen als je dat op een goede manier doet. Dat willen wij graag in beeld brengen’, aldus Stam.

Ondernemers voordragen kan via dit aanmeldingsformulier. LTO Noord-afdelingen die de winnende voordracht doen, kunnen hier 500 euro mee verdienen.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer