LTO+Noord+Utrecht+aanwezig+op+Buitendag
Nieuws
© nieuwe oogst

LTO Noord Utrecht aanwezig op Buitendag

De band met het buitengebied is de rode draad voor bezoekers en exposanten op de Buitendag Midden Nederland op 6 september op Landgoed Maarsbergen. LTO Noord Utrecht presenteert zich daar ook.

‘Als grootste gebruiker van het buitengebied mag je eigenlijk niet ontbreken op een dergelijke dag in Utrecht’, stelt Henk Davelaar, die als portefeuillehouder flora en fauna voor LTO bij de Buitendag is betrokken.

LTO Noord Utrecht doet ook mee met het oog op de toekomst. Het tweejaarlijkse evenement trekt nu tussen de achthonderd à duizend bezoekers.

Lage deelnamekosten

‘Je ziet de dag uitdijen. Mogelijk dat later aanhaken moeilijker is’, aldus Davelaar. De relatief lage deelnamekosten wegen tevens mee om mee te doen.

De Buitendag heeft dit jaar als thema ‘Oogsten uit de natuur’. Alles op het gebied van onder andere jacht, natuur- en landschapsbeheer en groentechniek is er te vinden, evenals demonstraties met politie- en jachthonden.

Derde keer

LTO Noord is er voor de derde keer bij. Uit ervaring weet Davelaar dat leden op het evenement afkomen.

‘We hebben de laatste jaren veel te maken met schade door ganzen en in de fruitteelt door vinken en mezen. Bezoekers van de Buitendag vragen dan bijvoorbeeld hoe ze de schade bij het Faunafonds kunnen melden.’

Agrarische natuurvereniging

LTO Noord Utrecht heeft samen met de agrarische natuurvereniging een standplaats op de Buitendag. ‘Vanwege de vorming van collectieven trekken LTO Noord Utrecht en de agrarische natuurvereniging al samen op’, legt Davelaar uit.

‘Zo kunnen we de rol die LTO Noord hierin speelt goed uitdragen.’

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer