Burgerinitiatief opnieuw

Rhoon - De Tweede Kamer is er nog niet over uit of het burgerinitiatief over het Buijtenland van Rhoon van de Polderkinderen opnieuw wordt behandeld.

De commissie Infrastructuur & Milieu (I&M) heeft het burgerinitiatief voor beoordeling teruggestuurd naar de commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven, die ook uit Tweede Kamerleden bestaat.
Aanvankelijk concludeerde de commissie I&M dat de laatste twee jaar drie moties over het Buijtenland zijn behandeld in de Tweede Kamer. Reden om het burgerinitiatief niet-ontvankelijk te verklaren.
Indieners en boerendochters Sharona en Mariëlle de Klerk stuurden daarop meteen een mail naar de commissie. Daarin gaven zij aan dat hun initiatief het schrappen van het hele Buitenland behelst en niet het aanpassen van het natuurproject, zoals in de moties staat. Ook wijzen zij erop dat de moties na de start van het burgerinitiatief zijn ingediend.
Een meerderheid van de commissie I&M is het hiermee eens, omdat burgerinitiatieven hierdoor met een motie en daarmee behandeling in de Kamer vrij gemakkelijk niet-ontvankelijk zijn te verklaren.
De zussen De Klerk zijn ervan overtuigd dat de Tweede Kamer er niet omheen kan het Buijtenland van Rhoon opnieuw te behandelen. ‘We laten het er niet bij zitten’, zegt Mariëlle de Klerk. ‘Mocht ons burgerinitiatief toch niet ontvankelijk worden verklaard, dan gaan we in beroep.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer