Tholen wil Rijnen uitkopen

Tholen - De gemeente Tholen is van plan om de varkenshouderij Britt van de Brabantse ondernemer Bert Rijnen uit te kopen. Door het wegvallen van de geurcirkel zou ruimte komen voor de uitbreiding van het naburige bedrijventerrein Welgelegen II.

Het college van burgemeester en wethouders van Tholen stelt de gemeenteraad voor om daar 5 miljoen euro voor uit te trekken. Bij de aankoop van de varkenshouderij zou Rijnen uiterlijk over vijf jaar moeten stoppen op de huidige locatie.
Het voorstel van het college wordt eind deze maand besproken in de commissie Ruimte. In februari moet de gemeenteraad van Tholen zich definitief uitspreken over het plan.
Rijnen, die Oirschot als thuisbasis heeft, startte het bedrijf op het Zeeuwse eiland Tholen 21 jaar geleden De afgelopen jaren breidden de woonwijken in Tholen (stad) zich uit en kwam ook het bedrijventerrein steeds dichter bij de varkenshouderij te liggen.

Luchtwasser

De Brabantse varkenshouder is al langer in gesprek met het gemeentebestuur over een mogelijke oplossing. Daar is ook onderzoek naar gedaan.
Het college is geen voorstander van de optie om de geuremissie te beperken met luchtwassers, omdat er in de toekomst nieuwe problemen zouden kunnen ontstaan als de emissienormen verder worden aangescherpt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer