LTO Noord dient zienswijze in

Gelderland en Overijsel - Kansen creëren en linken leggen met de eisen en wensen van agrariërs ten aanzien van zorgvuldig en duurzaam waterbeheer.

Dat hoopt LTO Noord te bereiken met het indienen van een zienswijze op het waterbeheerplan van de waterschappen Reest en Wieden, Groot Salland, Vechtstromen en Rijn en IJssel. Verder wil LTO Noord dat het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) in dit waterbeheerplan prominent naar voren komt.
Aan de zienswijze van LTO Noord wordt nog gewerkt maar deze zal zeker inspelen op de klimaatscenario’s van het KNMI. De organisatie wil weten welke invloeden deze hebben op het landbouwkundig gebruik en vraagt zich af of de agrarische sector en het waterschap hier juist op inspeelt.

Waterschapszorg

Andere aandachtspunten die in de zienswijze aan de orde komen, hebben betrekking op de toetsing van het watersysteem en de bijbehorende normeringen, het voorkomen van wateroverlast en droogte en de vraag welk functiegebruik hiervoor nodig is.
Ook zal in de zienswijze worden ingegaan op beheer en onderhoud. LTO Noord constateert namelijk dat de waterschapszorg om financiële redenen wordt afgebouwd. Hier zijn grenzen aan.
Daarnaast pleit LTO Noord voor ruimte voor innovatie. Waterschappen willen graag samenwerken op het gebied van innovatie en stellen zich vaak open voor nieuwe ideeën. Vanuit LTO Noord wordt hier op ingespeeld met actieve programma’s. Maar er is ruimte voor nieuwe ideeën.
Het is de bedoeling dat er vanuit de afdelingen nadere punten worden aangedragen voor de zienswijze.
Rivierenland en Vallei en Veluwe zullen hun waterbeheerplan later ter inzage leggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer