‘GPS gebied opmeten’ populairste app 2014

‘GPS gebied opmeten’ is de meest gedownloade agrarische app van 2014. Dat blijkt uit een top vijf die door AgroApps is samengesteld.

Han ReindsenMet de app ‘GPS gebied opmeten’ is het mogelijk om eenvoudig verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten.
Het opmeten kan op twee manieren, via een Google Earth-kaart of realtime via het gps van een smartphone.
‘In 2014 zijn er niet alleen veel nieuwe agrarische apps gelanceerd, ook het aantal downloads is voor het tweede jaar op rij meer dan verdubbeld’, zegt Gertjan Zegwaard van AgroApps.
Ondanks de flinke opmars van de veehouderijsector in 2014 is deze sector nog net niet aanwezig in de top vijf. De zevende plaats is voor de Uniform app. De top vijf is afkomstig uit de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen.
De app Buienalarm stond in 2013 net in de top vijf en vorig jaar stevig op plaats twee. Buienalarm waarschuwt voor naderende buien, gebaseerd op de locatie van de gebruiker of een ingestelde locatie
Landleven aan Zee is met de derde positie de populairste landbouwgame van het jaar 2014. Landleven aan Zee is de online boerderij-game van Funplus. Het spel is opnieuw ontworpen voor mobiele telefoons. Deze app bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij. ‘Ga ervoor zitten op een regenachtige dag’, is het advies van Zegwaard.

Onkruiden

Op nummer 4 staat Agro Weather App, door OCI speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. De app geeft de informatie om te bepalen wanneer een agrariër het land het beste kan bemesten, beregenen, spuiten of kunstmest strooien. Zegwaard: ‘Voor de veehouderij zijn er toepassingen in verwerkt om het welzijn van dieren te optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is hittestress.’
De onkruiden app van BASF is een ondersteuning om akkeronkruiden en grassen te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer