De meststoffenwet, aanvullende gegevens en derogatie

In het kader van meststoffenwet en de derogatie moeten er uiterlijk 31 januari weer een aantal acties uitgevoerd zijn. Het gaat dan om het aanmelden van derogatie, insturen van aanvullende gegevens, opstellen van het bemestingsplan en het nemen van grondmonsters.

De grondmonsters voor derogatie mogen op 1 februari 2015 niet ouder zijn dan vier jaar. Hierbij wordt sinds kort uitgegaan van de monsterdatum, waar voorheen werd uitgegaan van de analysedatum.
In het kader van de gedifferentieerde fosfaatgebruiksnormen geldt dat de monsters op 15 mei 2015 niet ouder mogen zijn dan vier jaar.
Om binnen derogatie te komen tot een optimale situatie moet u niet alleen rekening houden met een bouwplan dat bestaat uit ten minste 80 procent grasland, maar ook met de effecten en aandachtspunten ten aanzien van het nieuwe GLB-beleid en de maatregelen voor de ‘grondgebonden melkveehouderij’.

Fosfaatreferentie
De voorlopige berekeningen van de melkveefosfaatreferentie kunnen worden nagekeken via ‘mijn dossier’. Het is raadzaam om de dieraantallen, hectares en fosfaattoestand van de gronden die u in 2013 in gebruik had goed te controleren. Eventuele afwijkingen kunnen nadelige gevolgen hebben voor uw referentie. Controleer daarom de voor u berekende gegevens goed en geef wanneer nodig uw reactie. Dit kan uiterlijk tot 1 februari 2015.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of hulp nodig bij deze wetgeving en vraagt u zich af hoe u hier op bedrijfsniveau het beste op in kan spelen? Bel dan de LLTB infolijn, telefoon (0900) 46365582.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer