Nederlandse+tulpentuin+op+Gr%C3%BCne+Woche
Nieuws
© FloraHolland

Nederlandse tulpentuin op Grüne Woche

In het Hollandpaviljoen voor de komende Grüne Woche wordt een tulpentuin met duizenden vrolijke tulpen gerealiseerd.

De tulpentuin is het decor voor de opening van de beurs waarbij staatssecretaris Sharon Dijksma de Duitse minister van landbouw zal ontvangen.

Het Ministerie van Economische Zaken heeft voor de realisatie van de tuin samenwerking gezocht met de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), Tulpen Promotie Nederland (TPN) en BureauSierteelt.nl.

Hollandse uitstraling

TPN stelt de tulpen in de tuin beschikbaar. De VGB ondersteunt het project met een bijdrage vanuit de reserves van het Productschap Tuinbouw. De tulpentuin met vooral rode en oranje tulpen moeten de Hollandse uitstraling in het paviljoen benadrukken.

Van 16 tot en met 25 januari 2015 vindt de 80ste editie van de Internationale Grüne Woche in Berlijn plaats. Wereldwijd is dit de grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel met ruim 500.000 bezoekers.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer