Dijksma+opent+paviljoen+Gr%C3%BCne+Woche
© Arno de Snoo

Dijksma opent paviljoen Grüne Woche

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) opende vanmorgen het Nederlandse paviljoen op de Grüne Woche in Berlijn.

Traditiegetrouw verwelkomde Dijksma om 8 uur de Duitse minister van Landbouw, Hans-Peter Friedrich, in het Nederlandse deel van de jaarlijks terugkerende voedsel en landbouwbeurs van Duitsland.

De bewindsvrouw maakte een ronde met de Duitse minister over de beurs. Ze staan onder meer stil bij het paviljoen van Estland. Dat land is dit jaar gastheer van de beurs. Nederland was dat vorig jaar.

Frau Antje

De Grüne Woche biedt goede mogelijkheden aan de Nederlandse ondernemers om de Hollandse waar onder de aandacht van de Duitse consument te brengen. En daarbij ontbreken een klompenmaker en Frau Antje natuurlijk niet.

De Nederlandse delegatie is dit jaar kleiner dan anders. Normaal gesproken reizen ook afgevaardigden van de productschappen af naar Berlijn. Maar doordat de schappen worden opgeheven, zijn nauwelijks meer vertegenwoordigd.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer