Vogelgriep+treft+meer+vogels+Duitse+dierentuin
Nieuws
© wisbroek.com

Vogelgriep treft meer vogels Duitse dierentuin

Duitsland heeft nog altijd geen controle over de uitbraak van vogelgriep in het land. De besmetting in de dierentuin van Rostock, die donderdag werd vastgesteld, blijkt niet alleen de witte ooievaars in de zoo te treffen.

Ook 43 andere vogels hebben het gevaarlijke H5N8-virus opgelopen, waaronder eenden, ooievaars en ganzen. Volgens het ministerie van Landbouw van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren worden alle vijfhonderd vogels in de dierentuin onderzocht.

De zoo is vooralsnog gesloten voor bezoekers. De vogelgriep heeft inmiddels ook de deelstaat Thüringen bereikt. Een wilde eend die daar vorige week werd geschoten, blijkt eveneens drager van het griepvirus te zijn geweest.

ANP

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer