Ongediertebestrijder+mag+pluimveestal+in
Nieuws
© NVT

Ongediertebestrijder mag pluimveestal in

Wanneer het strikt noodzakelijk is, mag een ongediertebestrijder een pluimveestal betreden. Wel moet dan aan een aantal maatregelen worden voldaan.Dit antwoordde de NVWA in een reactie op een melding van een pluimveehouder. Wel moet daarbij hetzelfde hygiënerotocol als een dierenarts in acht worden genomen.
Ook gaf deze persoon aan het het bezoekersverbod artikel 11 van de Regeling landelijke maatregelen vogelgriep 2014 nog steeds van toepassing is.
Hierbij wordt volgens lid 2 geen uitzondering gemaakt voor ongediertebestrijders om de pluimveestallen te betreden.

Als de situatie een acute bedreiging is voor de gezondheid van de dieren en de werkzaamheden van de ongediertebestrijder noodzakelijk zijn om de situatie op te heffen, dan kan de ongediertebestrijder gezien worden als bedrijfsverzorger.

Belangrijk

Zeker gezien de vogelgriepcrisis is een goede ongediertebestrijding een must. Omdat 1 milligram besmette vogelmest voldoende is om het pluimvee ziek te maken, is het belangrijk om de insleep, bijvoorbeeld via de pootjes van ratten en muizen, te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer