Uitstel opruimen dieseltank

Echt-Susteren - Agrarische ondernemers in gemeente Echt-Susteren kunnen uitstel aanvragen voor het opruimen van dieselolietanks.

LLTB-afdeling OostMaas heeft hierover in december overleg gevoerd met de gemeente. Toen hebben bestuursleden aangegeven dat het bedrijf dat de tanks verwijdert en de nieuwe plaatst, kampt met capaciteitsproblemen en daardoor de tanks niet tijdig - voor 1 januari 2015 - kon verwijderen.

Schriftelijk verzoek

De gemeente heeft aangegeven dat ondernemers schriftelijk een gemotiveerd verzoek tot uitstel van de termijn kunnen aanvragen. In deze gemotiveerde brief dient onder andere te worden aangegeven binnen welke termijn er wel kan worden voldaan aan de vereiste regelgeving.
Op landbouwbedrijven vallen dieselolietanks (gasolietanks) onder het Activiteitenbesluit. Een bovengrondse tank die voor 1 januari 2000 in gebruik is genomen en die door het ontbreken van een mangat of inspectieopening niet gekeurd kan worden, moest uiterlijk 1 januari 2015 buiten gebruik zijn gesteld.
Eigenlijk zou de verplichting van vervanging al in 2012 zijn ingegaan, maar LTO heeft zich hier destijds tegen verzet omdat dieselolietanks meestal technisch in orde zijn en veelal in een vloeistofdichte bak staan. Daarom heeft het ministerie van I&M toen besloten de verplichting op 1 januari 2015 in te laten gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer