U maakt het verschil

LTO Noord heeft in 2014 tal van resultaten geboekt. Resultaten waar leden op provinciaal, regionaal en sectoraal niveau de vruchten van plukken.
Alles wat LTO Noord/LTO Nederland voor haar leden bereikt, kan zij doen omdat de organisatie van betekenis is. Alle leden zijn daarin even belangrijk. Zonder leden geen organisatie en dus geen belangenbehartiging.
LTO Noord vertegenwoordigt een groot deel van de boeren en tuinders in de negen noordelijke provincies. Alle sectoren zijn vertegenwoordigd in LTO Noord. Dat geeft ons recht van spreken in Den Haag, Brussel, in provincie, gemeente en bijvoorbeeld het waterschap.
Omdat we ertoe doen, in aantal en door bestuurlijke vertegenwoordiging op diverse terreinen, kunnen we grote dingen tot stand brengen. Denk bijvoorbeeld aan het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, waar LTO zich sterk voor heeft gemaakt. De komende vijf jaar is er vanuit de overheid 65 miljoen euro per jaar beschikbaar voor verschillende soorten watermaatregelen op het gebied van kwaliteit en kwantiteit.
Voor agrarisch natuurbeheer, in de nieuwe vorm waarin collectieven verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, is jaarlijks 90 miljoen euro beschikbaar. Daar heeft LTO hard voor gestreden, dat boeren beloond blijven worden voor hun inzet voor agrarisch natuurbeheer.
Dergelijke resultaten kunnen we alleen bereiken omdat u lid bent van LTO Noord. Denk niet: ‘Mijn man is LTO Noord-lid, waarom zou ik als medeondernemer ook nog lid worden? Maakt dat verschil?’
Ja, u maakt het verschil. Ieder lid is belangrijk, iedere stem telt. Is het bedrijfshoofd LTO Noord-lid, maar u als partner of meewerkende zoon of dochter niet? Word dan lid als medeondernemer. En roep collega-boeren die geen lid zijn, op om ook lid te worden van LTO Noord, zodat wij kunnen blijven werken aan resultaten voor boeren en tuinders. Zegt het voort!

Siem Jan Schenk

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer